Jak zabít kapra?

Dříve, než vůbec začnete se samotným procesem, ujistěte se, že máte u sebe vše potřebné. Jedná se přitom v prvé řadě o dostatečně velkou nádobu, která bude sloužit k pojmutí krve. Dále si připravte nějaké starší utěrky, u kterých máte zaručeno, že je již nikdy nebudete potřebovat. Na závěr nezapomeňte ani na dostatečně ostrý nůž a libovolný předmět, kterým učiníte ránu do hlavy – například menší kladívko. Nyní již můžeme začít se samotným popisem, jak zabít kapra.

Jak zabít kapra, aby zbytečně netrpěl?

Kapra vyjměte z vody, zabalte jej do jedné z utěrek a umístěte do připravenéJak zabít kapra nádoby. Přidržte ho jednou rukou a druhou vezměte zmiňované kladívko. Následně učiňte tupou ránu těsně nad oči vodního tvora. Tím docílíte toho, že kapr upadne do bezvědomí. Bude ovšem jen omráčený, a proto musíme pochopitelně prozradit princip, jak zabít kapra. Popadněte opravdu ostrý nůž a v místě, kde hlava přechází v tělo, udělejte rychlý a hluboký řez. V tento okamžik začne samozřejmě téct velké množství krve. Počkejte, až bude zbaven veškeré této tekutiny a až poté pokračujte v kuchání a oddělování vnitřností.

Porcujeme kapra

Poté, co jsme si společně vysvětlili, jak zabít kapra, přichází na řadu jeho porcování. Nejjednodušší varianta je kouskování na takzvané podkovy. Z kapra nejprve oddělíme hlavu, kterou můžeme později použít pro přípravu rybí polévky, která je pro Štědrý den typická. Dále odstraníme ploutve a šupiny. Kapra položíme na jeden bok a vedeme několik spíše širších řezů pro vznik zmíněných podkov. Z těch poté odstraníme přebytečné kosti a následně se již věnujeme jeho kulinářské přípravě.

Nyní, když již víte, jak zabít kapra, můžete bezstarostně připravit sváteční večeři na tento významný den a neobávát se případného selhání.

Blbost? Tak proč to nenasdílet?

Napsat komentář